صنايع‌دستي خراسان شمالي استانداردسازي مي‌شود

علي عابدي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اينکه عمده‌ترين توليدات اين استان مربوط به دست‌بافته‌هاي داري است سعي داريم، اين استانداردسازي را در حال حاضر روي دو دسته از دست‌بافته‌هاي داري پياده کنيم.

وي با اشاره به اينکه با توجه به اينکه 70 درصد توليدات صنايع‌دستي خراسان شمالي به سفره کردي و گليم مربوط مي‌شود، اين دو رشته را در حال حاضر براي اجرايي شدن اين طرح انتخاب کرده‌ايم، بيان داشت: در مرحله اول اين طرح اين توليدات را از لحاظ اندازه و نوع بافت مورد بررسي قرار داده تا به يک استاندارد مشخص در اين زمينه دست يابيم.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي با بيان اينکه استانداردسازي مواد توليدي اين کالاها به‌عنوان بخشي ديگر از استاندارسازي توليدات صنايع‌دستي دنبال مي‌شود، اظهار داشت: در اين بخش سعي داريم اين نوع توليدات را شناسه‌دار کنيم تا در صورتي که کالاهاي موجد در بازار فاقد شرايط ذکرشده باشند از رده خارج شوند.

وي ادامه داد: مواد اوليه اين توليدات نيز بايد از استاندارد مشخصي برخوردار باشد و اين استانداردسازي حذف رنگ‌هاي شيميايي و بالا بردن کيفيت رنگ و بالا بردن کيفيت رنگ و طبيعي و سنتي بودن اين رنگ‌ها را نيز در بر مي‌گيرد.

عابدي همچنين در مورد واگذاري آموزش به صنعتگران و هنرجويان صنايع‌دستي به بخش خصوصي به‌عنوان يکي از برنامه‌هاي مهم معاونت صنايع‌دستي استان خراسان شمالي ياد کرد و افزود: با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته آموزش عمومي به بخش خصوصي واگذار و در بررسي‌هاي انجام گرفته متقاضيان دريافت اين شرايط نيز انتخاب شده‌اند.

وي افزود: به طور حتم با واگذاري اين مهم به بخش خصوصي و فراهم شدم زمينه‌اي براي نهايي شدن اين طرح بحث نظارت بر اين امر همچنان بر عهده معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي است./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387030742